Kuře na sójové omáčce, medu a chilli

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 55 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 kukuřičné kuře
2 jablka
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
3 lžíce olivového oleje
bílé polosuché víno
1/2 chilli papričky
1 lžička hladké mouky
1 lžička provensálského koření
sůl

Postup

Krok 1: Kuře rozporcujte na menší kousky, ponechejte kůži. Ze sójové omáčky, medu, nasekané chilli papričky, 6 lžic bílého vína a dvou lžic oleje vyrobte marinádu. Do ní naložte kousky kuřete a nechte nejméně hodinu marinovat.

Krok 2: Maso opečte téměř nasucho na pánvi, aby se zatáhlo. Marinádu schovejte na později. Poté kuře vložte na pekáč, přidejte zbývající lžíci oleje a na kousky nakrájená jablka, osolte, přikryjte a nechte při 180 °C 45 minut péct. Podlévejte dalším vínem nebo vývarem.

Krok 3: Do zbytku marinády vmíchejte mouku a provensálské koření a sos vlijte ke kuřeti. Ještě pár minut pečte, aby se na dně pekáče vytvořila hustá tmavá šťáva.

Krok 4: Podávejte s rýží, limetkou a nasekanou chilli papričkou.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře