Kuře napůl na citrónu a česneku

45 minut - 4 porce

Ingredience

1 šťastné kuře
2 bio citróny
50 g změklého másla
2 celé palice česneku
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
několik snítek čerstvého rozmarýnu
(několik snítek čerstvého tymiánu)
(několik snítek čerstvého oregana)

Postup

1.
A. Předehřejte troubu na 250°C program horní a spodní ohřev. Kuře omyjte, osušte a na prsní straně rozřízněte podél. Kuře lehce rozlomte, aby se dalo otevřít a položte ho do pekáče kůží nahoru. Z vrchní strany jej potřete změklým máslem a z obou stran ho lehce posolte a opepřete. Do pekáče přidejte čerstvé bylinky, plátky citrónu, na polovinu rozkrojené palice česneku a vše lehce podlijte 2 dcl vody.

B. Předehřejte troubu na 220°C program střední pára. Kuře omyjte, osušte a na prsní straně rozřízněte podél. Kuře lehce rozlomte, aby se dalo otevřít a položte ho do pekáče kůží nahoru. Z vrchní strany jej potřete změklým máslem a z obou stran ho lehce posolte a opepřete. Do pekáče přidejte čerstvé bylinky, plátky citrónu a na půl rozkrojené palice česneku.

2.
A. Kuře vložte do trouby, po 10 minutách pečení snižte teplotu na 230°C a pečte ještě přibližně 20-30 minut, dokud nebude kuře hezky zlaté a neucítíte, že kosti jsou v kloubech volné.

B. Kuře vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nebude kuře hezky zlaté a neucítíte, že kosti jsou v kloubech volné.

3.
Upečené kuře nechte pár minut vydechnout a pak servírujte s vaší oblíbenou přílohou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře