Podzim je tu a s ním i dlouho očekávaná sezona dýní. Máte dýni rádi, ale „celodýňové“ recepty pro vás nejsou to pravé ořechové? Zkuste kuřecí maso doplněné rajčaty, cizrnou a slaninou. Je to rychlé, skvělé a dýně funguje jen na doplnění směsi sezonních chutí.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 30 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
400 g dýně hokaido
1 cibule
olivový olej
1/2 lžičky čerstvého zázvoru
3 kuřecí stehenní řízky
sůl a pepř
75 g krájené slaniny
1/2 plechovky sterilovaných rajčat
200 ml drůbežího vývaru
1 hrnek uvařené cizrny
Postup
Krok 1: Dýni očistěte, zbavte semen a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Dýně hokaido se neloupe, pokud máte třeba máslovou dýni, oloupejte ji.
Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, kuřecí maso na kousky. Cibuli zpěňte na troše oleje, přidejte čerstvě nastrouhaný zázvor a nechte rozvonět.
Krok 3: Vmíchejte kuřecí maso, jemně nakrájenou slaninu, osolte, opepřete a opečte dozlatova.
Krok 4: Když maso začne zlátnout, přidejte nakrájenou dýni a zlehka orestujte. Podlijte krájenými sterilovanými rajčaty a asi 100 ml vývaru (nebo vody), přiklopte poklicí a poduste doměkka. Trvá to asi 10 minut, záleží, jak moc měkkou dýni chcete – někdo preferuje úplně měkkou, někdo jen na skus. Podle potřeby během dušení ještě trochu podlijte.
Krok 5: Když jsou kuře a dýně hotové, vsypejte předem uvařenou nebo slitou sterilovanou cizrnu a prohřejte.