Kuře s dýní, cizrnou a slaninou

Podzim je tu a s ním i dlouho očekávaná sezona dýní. Máte dýni rádi, ale „celodýňové“ recepty pro vás nejsou to pravé ořechové? Zkuste kuřecí maso doplněné rajčaty, cizrnou a slaninou. Je to rychlé, skvělé a dýně funguje jen na doplnění směsi sezonních chutí.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

400 g dýně hokaido
1 cibule
olivový olej
1/2 lžičky čerstvého zázvoru
3 kuřecí stehenní řízky
sůl a pepř
75 g krájené slaniny
1/2 plechovky sterilovaných rajčat
200 ml drůbežího vývaru
1 hrnek uvařené cizrny

Postup

Krok 1: Dýni očistěte, zbavte semen a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Dýně hokaido se neloupe, pokud máte třeba máslovou dýni, oloupejte ji.

Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, kuřecí maso na kousky. Cibuli zpěňte na troše oleje, přidejte čerstvě nastrouhaný zázvor a nechte rozvonět.

Krok 3: Vmíchejte kuřecí maso, jemně nakrájenou slaninu, osolte, opepřete a opečte dozlatova.

Krok 4: Když maso začne zlátnout, přidejte nakrájenou dýni a zlehka orestujte. Podlijte krájenými sterilovanými rajčaty a asi 100 ml vývaru (nebo vody), přiklopte poklicí a poduste doměkka. Trvá to asi 10 minut, záleží, jak moc měkkou dýni chcete – někdo preferuje úplně měkkou, někdo jen na skus. Podle potřeby během dušení ještě trochu podlijte.

Krok 5: Když jsou kuře a dýně hotové, vsypejte předem uvařenou nebo slitou sterilovanou cizrnu a prohřejte.

Tip: Podávejte s rýží nebo bílým pečivem.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře