Kuře se špenátovou nádivkou

Připravte si sváteční šťavnatou jarní pečínku. Dozlatova upečené kuřátko chutná se špenátovou nádivkou a bylinkami fantasticky.

DOBA PŘÍPRAVY 40 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na kuře

1 kuře
50 g másla
stroužek česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
sůl a pepř

Na nádivku

5 ks bílého toastového chleba
150 ml mléka
100 g slaniny
1 cibule
3 žloutky
muškátový oříšek
sůl a pepř
150 g čerstvého listového špenátu
1 lžíce nasekané petrželky

Na dohotovení

300 g baby karotky
150 g čerstvého hrášku

Postup

Krok 1: Změklé máslo promíchejte v misce s prolisovanými stroužky česneku, lístky tymiánu, trochou pepře a 3 lžičkami soli. Směsí pak důkladně potřete kuře, máslo vetřete i pod kůži a dovnitř kuřete.

Krok 2: Do mísy natrhejte na kousky toastové chleby. Žloutky prošlehejte s mlékem a přilejte k toastům. Nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte nadrobno slaninu a cibuli.

Krok 3: Špenát nasekejte nahrubo. Do mísy s namočenými toasty přidejte slaninu, cibuli, špenát, petrželku a pak vše podle chuti osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.

Krok 4: Nádivku důkladně promíchejte a pak s ní napěchujte kuře. Otvor uzavřete pomocí párátek, aby se nádivka při pečení neuvolnila

Krok 5: Kuře vložte do pekáčku a podlejte trochou vody. Pečte ho v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodinky. Pak přidejte do pekáčku karotku, hrášek a promíchejte s výpekem.

Krok 6: Kuře pečte další půlhodinku dozlatova. Podávejte s bramborovou nebo polentovou kaší.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře