Kuřecí gulášek

Milujete guláše a nemáte čas na několikahodinové vaření? Vyzkoušejte tenhle kuřecí, s paprikami a rajčaty. Je rychlý a chutná skvěle i jen tak s chlebem!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 5 porcí

Na guláš

800 g kuřecích prsních řízků
2 zelené papriky
400 g rajčat
1 lžička uzené papriky
1 lžíce mleté pálivé papriky
1 lžička drceného římského kmínu
500 ml kuřecího vývaru
4 snítky čerstvého tymiánu
1 bílá cibule
olej
sůl a pepř

K podávání

bílý chléb

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno, papriky na proužky a rajčata na čtvrtinky.

Krok 2: Na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte ze všech stran. Poté ho zasypte kmínem a pálivou a uzenou paprikou, vše promíchejte a nechte rozvonět.

Krok 3: Přilejte polovinu vývaru. Do guláše přidejte pokrájená rajčata, papriky a snítky tymiánu. Přidejte sůl, pepř a pod pokličkou duste vše doměkka, trvá to přibližně hodinu.

Krok 4: V průběhu dušení podle potřeby dolejte vývar. Nakonec guláš podle chuti dosolte.

Krok 5: Podávejte nejlépe s bílým chlebem s křupavou kůrkou. Na talíři můžete do každé porce přidat lžičku zakysané smetany.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře