Kuřecí kapsy s gorgonzolou

Kuřecí kapsy s gorgonzolou

Pokud milujte pokrmy z jednoho hrnce, tak tento vás nadchne. Šťavnaté maso s jemnou náplní a přílohou je ideální jídlo pro celou rodinu. Do pekáčku můžete podle chuti přidat ještě jinou zeleninu, než jen uvedenou cibuli. Záleží na vaší chuti a fantazii.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

4 kuřecí prsní řízky
4 plátky anglické slaniny
100 g sýru gorgonzola
olej
sůl a pepř
800 g brambor
2 cibule
200 ml smetany ke šlehání 30%
5 snítek čerstvého tymiánu

Postup

Krok 1: Maso opatrně nařízněte a do každého napěchujte trochu gorgonzoly. Kapsu pak stáhněte párátky, aby sýr při pečení nevytekl. Takto připravené maso osolte a opepřete.

Krok 2: Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vyskládejte do ní maso a na každé dejte plátek slaniny.

Krok 3: Brambory očistěte. Pokud jsou větší, nakrájejte je, menší můžete nechat v celku. Cibuli nakrájejte na čtvrtinky.

Krok 4: Brambory i cibuli promíchejte, osolte, opepřete, pokapejte olejem a přidejte tymián. Směs přidejte k masu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky.

Krok 5: Pak přilijte na brambory smetanu a pečte dalších 30 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře