Pokud milujte pokrmy z jednoho hrnce, tak tento vás nadchne. Šťavnaté maso s jemnou náplní a přílohou je ideální jídlo pro celou rodinu. Do pekáčku můžete podle chuti přidat ještě jinou zeleninu, než jen uvedenou cibuli. Záleží na vaší chuti a fantazii.
DOBA PŘÍPRAVY 30 minut DOBA VAŘENÍ 1 hodina NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
4 kuřecí prsní řízky
4 plátky anglické slaniny
100 g sýru gorgonzola
olej
sůl a pepř
800 g brambor
2 cibule
200 ml smetany ke šlehání 30%
5 snítek čerstvého tymiánu
Postup
Krok 1: Maso opatrně nařízněte a do každého napěchujte trochu gorgonzoly. Kapsu pak stáhněte párátky, aby sýr při pečení nevytekl. Takto připravené maso osolte a opepřete.
Krok 2: Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vyskládejte do ní maso a na každé dejte plátek slaniny.
Krok 3: Brambory očistěte. Pokud jsou větší, nakrájejte je, menší můžete nechat v celku. Cibuli nakrájejte na čtvrtinky.
Krok 4: Brambory i cibuli promíchejte, osolte, opepřete, pokapejte olejem a přidejte tymián. Směs přidejte k masu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky.
Krok 5: Pak přilijte na brambory smetanu a pečte dalších 30 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti.