Kuřecí kokosové korma kari

Korma curry neboli kousky kuřecího masa v jemné kokosové omáčce patří k méně pikantním sladším typům kari. Spolu s máslovým kuřetem tvoří nejoblíbenější dvojici kari, kterou má na lístku snad každá indická restaurace. Korma znamená maso či zelenina v krémové omáčce. Jakmile si osvojíte princip, můžete korma kari variovat přidáním zeleniny či ostřejšího koření.

DO 1 HODINY
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

velká bílá cibule 1 ks
ghí nebo rostlinný olej 2 lžíce
chilli papričky 2–3 ks
česnekovo-zázvorová pasta 1 lžička
mleté koření garam masala 1 lžička
mletý římský kmín 1 lžička
mletá kurkuma 1 menší lžička
sůl
kuřecí prsa 400 g
velké rajče 1 ks
kokosové mléko 400 ml
čerstvý koriandr 1 hrst

POSTUP

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte ghí nebo olej, vsypte chilli papričky a opékejte, až se rozvoní. Přisypte cibuli a jakmile zesklovatí, vmíchejte pastu a za stálého míchání restujte asi 30 vteřin. Přidejte všechno mleté koření a opékejte na středním stupni za občasného promíchání zhruba 5 minut. Podle chuti osolte. Mezitím nakrájejte maso na 2cm kostky.

Maso vsypte k voňavému základu, zvyšte mírně teplotu a restujte ho ze všech stran. Rajče nakrájejte na kostičky, přimíchejte k opečenému masu a duste 10 minut.

Přilijte kokosové mléko a podle potřeby ho nařeďte trochou vody tak, aby maso bylo ponořené. Přiklopte, ztlumte teplotu a vařte asi 30 minut, až maso změkne a tuk se začne oddělovat od omáčky. Odklopte a nechte odpařit případnou vodu.

Kari můžete zlehka rozmixovat ponorným mixérem – vyjměte maso a pak polovinu kari rozmixujte a promíchejte ji se zbylým kari a masem. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře