Kuřecí pečínka s medem, citronem a kurkumou

Pokud chcete připravit večeři nebo oběd téměř bez práce, a přesto chutně, připravte si medové kuře. Během chvilky je v troubě a ani pečení netrvá dlouho.

Kombinace medu a citronu není jen výsadou moučníků a dezertů. Skvěle se popasuje i s kuřecí pečínkou. Dozlatova vypečená kůrka při nakousnutí jen křupne!

Medové kuře

Na 4 porce budete potřebovat: 1 celé kuře nebo 6 kuřecích paliček a 6 křidélek, 5 lžic oleje, 1 lžíci medu, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, pepř, 1 lžičku mleté kurkumy, 1 lžíci másla

Postup:

Pokud na tento recept použijete celé kuře, naporcujte je na 8 dílů. Do misky dejte olej, med, citronovou šťávu, sůl, pepř, kurkumu a směs promíchejte. Kuře vložte do pekáčku, přidejte medovou směs a důkladně vše promíchejte, aby bylo maso ze všech stran potřené. Takto připravené kuře nechte asi hodinku uležet. Pak je podlejte troškou vody, na maso dejte kousky másla a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Kuře pečte asi hodinku. V průběhu pečení je občas přelejte výpekem.

Tip: Kuře bude chutnat skvěle s kuskusem a zeleninovým salátem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře