Kuřecí plátky s gremolatou a batáty

Gremolata je typická italská směs z bylinek a olivového oleje. Nejčastěji se podává právě s masem. A opečené batáty a brokolice už jen krásně celý pokrm doladí.

Suroviny

kuřecí prso bez kůže – 1 ks
olivový olej – 1 lžíce
tymián – 3 snítky
menší batát – 1 ks
brokolice – 100 g
zelené fazolky – 50 g

Na gremolatu:

česnek, najemno nasekaný – 1 stroužek
čerstvé lístky tymiánu – 1 lžička
nasekaná čerstvá petrželka – 1 lžíce
kůra a šťáva z 1/2 citronu
olivový olej – 1 lžíce

Postup

1
Položte kuřecí prso na větší kus fólie stranou, kde bývala kůže, dolů a několikrát ho nařízněte tak, aby se maso dalo rozevřít. Další kus fólie položte navrch a maso rozklepejte tak, aby byl řízek asi 1,5 cm tenký. Vetřete olivový olej, dobře ochuťte a posypte tymiánem.

2
Rozehřejte pánev na smažení a opékejte maso po obou stranách asi 3–4 minuty po každé straně. Dejte stranou, volně zabalené ve fólii. Mezitím důkladně potřete plátky batátu zbytkem oleje a pečte je na pánvi asi 5 minut, dokud nebudou měkké a opečené.

3
Mezitím připravte gremolatu tak, že všechny ingredience smícháte.

4
Naaranžujte na talíř křupavé plátky batátu spolu s brokolicí a fazolkami (vařenými ve vodě nebo na páře). Položte na ně kuřecí plátek a navrch dejte lžíci gremolaty. Posypte lístky petrželky.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře