Kuřecí plátky s houbami a smetanovou omáčkou

Houby a smetana, houby a tymián, houby a omáčka… To jsou kombinace, které nezklamou. Když je ještě propojíte vínem, nemůžete sáhnout vedle.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

500 g kuřecích prsních řízků
150 ml bílého vína
250 ml smetany ke šlehání 30%
150 g čerstvých nebo sušených hub
4 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce másla
1 čerstvá šalotka
olej
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Čerstvé houby nakrájejte na plátky. Pokud nemáte štěstí na houby přímo z lesa, můžete sáhnout i po žampionech. Šalotku nasekejte nadrobno.

Krok 2: Kuřecí prsa podélně seřízněte na plátky, jemně naklepejte a osolte a opepřete. Poté je v pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. Vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.

Krok 3: V pánvi rozpusťte máslo. Opečte na něm šalotku a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Vraťte do pánve maso, podlijte vínem a lehce smažte.

Krok 4: Až se víno z velké části odpaří, přilijte ke směsi smetanu. Nechte krátce probublávat a stáhněte z ohně. Hotový pokrm podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře