Kuřecí polévka Pho ga s cuketovými nudlemi

Ještě zdravější varianta oblíbeného vývaru Pho ga. Místo rýžových nudlí nakrájejte na tenké nudličky cuketu, v horké polévce změknou a zároveň zůstanou lehce křupavé. Maso uvařte ve vývaru nebo použijte zbylé vařené a natrhejte ho do polévky na kousky. Pořádná porce čerstvých bylin, zázvoru a česneku se postará o omamnou vůni a silnou chuť a na imunitu funguje podobně jako sauna.

2-3 porce
do 30 minut

Suroviny (2-3 porce)

Vývar:

kuřecí prsa s kostí a kůží 200 g
čerstvý koriandr 8 snítek
čerstvý zázvor 7cm kousek
česnek 1 stroužek
kuřecí vývar 1 litr
voda 500 ml
menší bílá cibule 1/2 ks
javorový sirup 1 lžíce
sójová omáčka tamari 1 lžíce
šťáva z 1 limety
cuketa 1 ks
sůl

K podávání:

čerstvý koriandr 8 snítek
čerstvá bazalka 4 snítky
malá serrano chilli paprička 1 ks
výhonky fazole mungo 1 hrst
limeta 1 ks

Postup

Do středně velkého hrnce vložte kuře a koriandr. Zázvor nakrájejte na plátky, česnek oloupejte a podrťte a přidejte vše k masu. Osolte, zalijte vývarem a vodou tak, aby kuře bylo ponořené a přiveďte k varu. Ztlumte a pomalu vařte 10–15 minut doměkka.
Uvařená prsa vyjměte, maso natrhejte a kosti vraťte zpět do hrnce. Vařte ještě 10 minut a vývar sceďte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Čirý vývar vlijte zpět do hrnce, přidejte javorový sirup, tamari, cibuli a limetovou šťávu. Podle chuti osolte a okořeňte.
Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké nudličky (spirály). Rozdělte je do dvou misek, navrch položte trhané maso, zalijte horkým vývarem a podávejte s čerstvými bylinkami, chilli papričkou, výhonky mungo a čtvrtkou limetky, kterou položíte na talířek vedle misky.

TIP:

Tenké nudličky ze zeleniny vytvoří nejsnáze spiralizér – speciální krouhač. Postačí vám i ostrý nůž, ostrá škrabka s řadou zoubků vedle sebe (julienne), nebo krouhač připomínající větší ořezávátko na tužku. Nožem krájejte nudličky co nejtenčí a nejdelší, tak docílíte efektu a konzistence podobné nudlím.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře