Kuřecí polévka se žemlovými knedlíčky

K víkendu u babičky neodmyslitelně patří knedlíčková polévka z domácího vývaru. A jestli zrovna nemáte moc času a peněz nazbyt, připravte si rychlou variantu z kuřete s nadýchanými žemlovými knedlíčky!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1/4 kuřete
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
listová petržel
3 bobkové listy
2 kuličky celého nového koření
sůl

Na knedlíčky

3 včerejší rohlíky
petrželka
krupice
3 vejce
2 lžíce změklého másla

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistěte, rozdělte na menší části a vložte do hrnce s asi s litrem vody. Přidejte oloupanou a na velké kusy pokrájenou mrkev, petržel a celer, celou neoloupanou cibuli, snítku zelené petrželky, bobkové listy, nové koření a lžičku soli. Vařte na mírném ohni, až se maso začne oddělovat od kosti.

Krok 2: Sceďte, maso oberte a vraťte do polévky spolu s kostičkami mrkve, zbytek zeleniny a koření vyhoďte.

Krok 3: Mezitím, co se vaří vývar, si připravte knedlíčky: rohlíky nakrájejte na kostičky, přidejte hrst nasekané petrželky, krupici, osolte a smíchejte se žloutky a změklým máslem.

Krok 4: Ke směsi pak opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh a namočenými dlaněmi tvarujte malé knedlíčky, které vařte v osolené vodě 2–3 minuty od momentu, kdy vyplavou na povrch. Knedlíčky můžete uvařit i přímo v polévce, ale pak počítejte s tím, že se zakalí.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře