Kuchyně: mezinárodní Obtížnost přípravy: Střední Doba přípravy: 30 min. Porce: 4
Seznam surovin
paprika zelená (1-2 kusy)
rýže dlouhozrnná 200 gramů
paprika červená (1-2 kusy)
kuřecí maso 500 gramů (prsa)
citron 1 kus
mouka pšeničná hladká 2 lžíce
olej 2 lžíce
máslo 1 lžíce
smetana na vaření 150 mililitrů (12%)
pepř bílý
sůl
Postup přípravy
1 Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozkrojte papriky, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na nudličky.
2 Kuřecí prsa lehce naklepejte, zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a poprašte moukou.
3 V hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte do něj máslo, a když začne pěnit, smažte je z jedné strany 5 minut a z druhé 4 minuty.
4 Hotové maso přesuňte na nahřátý talíř a nechte v teple.
5 Nakrájené papriky nasypte do stejné pánve, osolte, lehce je osmažte, promíchejte a chvilku duste pod pokličkou. Do zeleninové směsi vložte řízky, zalijte vše smetanou a prohřejte.
6 Podávejte se sypkou dlouhozrnnou rýží. Tip: Do smetany můžete přidat špetku mleté pálivé papriky.