Kuřecí salát s nakládanou cibulkou

image_pdfimage_print

Kuchyně: vietnamská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 80 min.
Porce: 8

Seznam surovin

kuře 1 kus
cibule červená 3 kusy
cibulka jarní 1 svazek (vietnamská)
ocet jablečný 2 lžíce
cukr krupice 1 lžíce
koriandr 2 hrsti (čerstvý + k podávání)
máta 2 hrsti (čerstvá + k podávání)
citronové listy 2 hrsti
paprička chilli červená 1 kus
sůl

Postup přípravy

1. Kuře naporcujte a uvařte v osolené vodě doměkka, maso se musí snadno oddělovat od kostí. Pak kuře vyjměte (vývar použijte třeba jako základ polévky), nechte zchladnout a maso oberte. Natrhejte je na kousky a promíchejte.

2. Cibule nakrájejte na kolečka a vsypte do mísy. Přidejte ocet a cukr, promíchejte a nechte 10 minut odležet. Pak cibuli vyjměte a nechte okapat. Ve velké míse lehce (Vietnamci to dělají hůlkami) smíchejte natrhané maso, naloženou cibuli a lístky máty a koriandru. Přidejte nasekané chilli papričky, a pokud máte, i na proužky nakrájené citronové listy. Podávejte ozdobené zbylým koriandrem a mátou.

Poznámka k receptu

Tenhle salát jde proti všem známým pravidlům salátologie – není v něm zálivka, maso není sofistikovaně ochucené, nepracuje se zajímavou zeleninou. Kombinace kuřete, naložené cibule a svěžích bylinek je ale silně návyková.

Zdroj: apetitonline.cz

Napsat komentář

Ohodnoťte recept...*

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *