Kuřecí satay s brusinkovou omáčkou

Maso grilované na jehle je oblíbené snad na všech kontinentech. V Asii má maso díky výrazné marinádě nezaměnitelnou chuť. K satay špízům se tradičné podává arašídová omáčka, ale vy zkuste pikantní nasládlou alternativu – je také skvělá a bez práce 🙂

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
sójová omáčka 2 lžíce
sušený zázvor 1/2 lžičky
olivový olej 2 lžíce
kajenský pepř 1 větší špetka
třtinový cukr 2 lžičky

K podávání:

brusinková omáčka s chilli (Otma)
čerstvý koriandr
bílá a černá sezamová semínka

Postup

1
Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na dlouhé proužky.

2
V misce připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, sušený zázvor, olivový olej, kajenský pepř a třtinový cukr. Kuřecí prsa naložte do marinády a nechte aspoň 1 hodinu odpočinout.

3
Mezitím namočte do vody špejle, na které budete maso napichovat.

4
Maso napíchněte na špejle a grilujte dozlatova.

5
Podávejte posypané sezamem a koriandrem a k tomu brusinkovou omáčku s chilli.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře