Masová směs s rýží nebo hranolky je něco, co se nikdy neomrzí. Křehké maso nakrájené na nudličky se dobře jí i dětem a vy můžete využít kromě čerstvé zeleniny i různé zbytky ze spíže.
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
Na masovou směs
3 kuřecí prsní řízky
2 mrkve
1 cibule
rostlinný olej
sůl a pepř
1 lžička sušených bylinek
1 žlutá paprika
1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
Na rýži
1/2 cibule
2 lžíce másla
2 hrnky jasmínové rýže
5 kuliček celého nového koření
1 lžička celého černého pepře
4 hřebíčky
2 bobkové listy
sůl
Postup
Krok 1: Maso nakrájejte na nudličky, mrkev na kolečka, cibuli na osminky. V hluboké pánvi rozehřejte olej a kuře na něm opečte dozlatova, trvá to asi deset minut. Přidejte mrkev, ještě asi pět minut opékejte a nakonec zlehka orestujte i cibuli. Osolte, opepřete, přidejte sušené bylinky podle chuti (nejlepší je oregano, saturejka, špetka levandule a majoránky) a nechte rozvonět.
Krok 2: Nakonec přidejte na kousky nakrájenou žlutou papriku a podlijte plechovkou sterilovaných rajčat. Poduste, dokud není paprika na skus měkká.
Krok 3: Mezitím se pusťte do rýže. Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na másle, přidejte rýži a promíchejte, aby máslo zcela obalilo všechna rýžová zrnka. Podlijte dvojnásobným množstvím vody, než bylo rýže (v tomto případě čtyři malé hrnky vody na dva malé hrnky rýže), přidejte koření a sůl a na mírném plameni za občasného promíchání duste doměkka.
Zdroj: prozeny.cz