Květák pečený v sýrovém těstíčku

Komu připadá smažený květák moc tučný a příprava v trojobalu složitá, bude dnešním receptem určitě potěšen! Babička Pechová vám totiž ukáže, jak si ho snadno připravit v těstíčku a pečený v troubě.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

2 květáky
2 brambory
4 lžíce mléka
pepř
sůl
pažitka
1 lžička dijonské hořčice
100 g strouhaného sýru
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g strouhanky
olej

Postup

Krok 1: Očištěný květák rozeberte na větší růžičky a v osolené vodě uvařte téměř do měkka.

Krok 2: Brambory nastrouhejte najemno a vyždímejte z nich většinu tekutiny. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, sýr, hořčici, strouhanku i nasekanou pažitku a osolte a opepřete. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přidejte asi 4 lžíce mléka.

Krok 3: Pečicí papír potřete olejem a klaďte na něj růžičky květáku obalené v těstíčku, nejlépe vám to půjde rukama.

Krok 4: Pokapejte trochou oleje a pečte při 180 stupních do zlatova.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře