Květákovo-mrkvová krémová polévka s cizrnou

Suroviny

400 g květáku
200 g mrkve
1 plechovka cizrny (310 g)
cca 1 litr vývaru
rýžová smetana (či klasická) dle chuti na zjemnění
sůl, muškátový oříšek a kari koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Květák oberte na drobné růžičky a mrkev oloupejte a nakrájejte na zhruba půl centimetru silná kolečka. Dejte do hrnce, zalijte vývarem (přihodit klidně můžete ještě libeček nebo i jinou oblíbenou bylinku – jen pak nezapomeňte vyjmout před mixováním :)) a vařte na mírném plameni do změknutí obojího – zhruba něco kolem čtvrt hodinky. Po uvaření vlijte plechovku předvařené cizrny (máte-li hodně zeleniny, pak můžete klidně i včetně nálevu) a jednoduše rozmixujte v mixéru na koktejl, a nebo vezměte na pomoc kamaráda tyčáka 🙂 Zjemněte rýžovou smetanou (použít samozřejmě můžete i klasickou, ale chtěla jsem dodržet bezmléčnost tohoto receptu), strouhněte trošku muškátového oříšku a dochuťte solí a kari kořením a vše společně krátce provařte. Bude-li polévka moc hustá, přidejte klidně ještě trošku vývaru nebo vody.

Podávat můžete s oblíbenými semínky, já jsem zrovna v tomto případě použila semínka chia. Doplnila jsem chlebem.

Zdroj: toprecepty.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře