Kynuté knedlíky s borůvkovým žahourem

Dobřejte si dvojí borůvkovou radost. Kynuté knedlíky plněné borůvkami a na ně pořádnou porci poctivého žahouru neboli borůvkové omáčky.

DOBA PŘÍPRAVY 40 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

Na těsto

500 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
20 g čerstvého droždí
2 vejce
300 ml mléka
sůl
borůvky

Na žahour

500 g borůvek
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 ml smetany ke šlehání 30%

Postup

Krok 1: Mléko zahřejte, přidejte do něj rozdrobené droždí, trochu mouky a cukru. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

Krok 2: Mezitím do mísy prosijte mouku se špetkou soli. Přidejte zbylý cukr a vejce. Poté vmíchejte hotový kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto nechte kynout na teplém místě asi hodinku nebo do chvíle, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Krok 3: Těsto pak rozdělte na 20 kousků. Do každého zabalte asi lžíci borůvek. Můžete pro intenzivnější chuť přidat trošku skořicového cukru. Pak vytvarujte kulaté knedlíky.

Krok 4: Knedlíky vařte 15 minut ve vroucí vodě. Pak je děrovačkou vyjměte.

Krok 5: Mezitím připravte žahour. Borůvky smíchejte s oběma cukry a rozmačkejte je. Přilijte smetanu a pak vše rozmixujte. Hotové knedlíky přelijte žahourem a podávejte.

image_printVytisknout recept
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejčastěji hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Chut

Proste česká klasika, originalita a hlavne pochoutka