Kynuté meruňkové knedlíky

Seznam surovin

mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
mouka pšeničná hladká 1 lžíce (+ na pomoučení válu)
droždí 30 gramů (čerstvé)
mléko 250 mililitrů
cukr krystal 1 lžička
vejce 1 kus
meruňky 400 gramů
smetana na šlehání 200 gramů
ořechy pekanové 150 gramů
cukr moučkový 2 lžíce

Postup přípravy

1. udělejte kvásek: mléko vlijte do hrnce a zlehka ohřejte, přidejte cukr, rozdrobte droždí a posypte trochou hladké mouky.

2. mouku, sůl a vejce smíchejte s kváskem a vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

3. Z hotového těsta vyválejte placku asi 0,5cm tenkou a nakrájejte ji na čtverečky podle velikosti meruněk. do každého čtverce zabalte meruňku. nejdřív k sobě slepte konce a poté vyválejte dlaněmi.

4. Knedlíky vařte ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut. pak odklopte pokličku, knedlíky promíchejte a vařte další 3 minuty odkryté.po vyndání je propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

5. smetanu ušlehejte, aby byla lehce tekutá. nalijte ji na porci knedlíků a posypte cukrem a nasekanými ořechy.

Poznámka k receptu

Klasika, která patří k létu, co svět světem stojí. tentokrát ovšem získají meruňky ve spojení se smetanou a s ořechy moderní šmrnc. nebojte se experimentovat, úspěch je stoprocentně zaručen.

KYNUTÍ 2 hodiny

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře