Lahodné řízky v sýrovém těstíčku

Řízky. Kdo by je nemiloval! Zkuste si je dnes udělat podle babiččina receptu v sýrovém těstíčku a pochutnejte si na nich, jako už dlouho ne. Trojobalu odzvonilo!

DOBA PŘÍPRAVY 25 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

4 ks kuřecích prsních řízků
100 g uzeného sýra
3 vejce
3 lžíce polohrubé mouky
sůl
mletý černý pepř
olej

Na bramborovou kaši

600 g brambor
50 g másla
1.5 dl mléka
sůl
čerstvá pažitka

Postup

Krok 1: Kuřecí řízky očistěte a podle potřeby je v místě, kde jsou hodně silné, podélně prokrojte, aby vznikly řízky dva – příliš silné plátky masa by se dostatečně nepropekly. Maso osušte a z obou stran je zlehka osolte a opepřete.

Krok 2: V hlubokém talíři (nebo mělké míse) rozšlehejte vajíčka, přidejte nastrouhaný uzený sýr a polohrubou mouku a vše promíchejte. Ve velké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Když je horký (to poznáte podle toho, že po vhození špetky mouky ta hned vzpění) stáhněte plamen na střední úroveň.

Krok 3: Řízky z obou stran obalte v těstíčku a vložte je rovnou do horkého oleje. Maso smažte postupně z obou stran na mírném plameni – pokud byste ho smažili v oleji horkém, těstíčko by se rychle spálilo a maso by zůstalo syrové. Smažení z každé strany trvá asi 4 minuty.

Krok 4: Jako příloha se báječně hodí bramborová kaše – oškrábané a pokrájené brambory uvařte v osolené vodě do měkka. Slijte je, přidejte kousek másla a teplé mléko a ručním šlehačem vyšlehejte nadýchané pyré. Nakonec do ní vmíchejte nasekanou pažitku a můžete podávat!

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře