Lečo

Seznam surovin

paprika 6 kusů (barevná)
rajčata 4 kusy
vejce 3 kusy
cibule 1 kus
klobása čabajka 150 gramů
olej 2 lžíce
petržel hladkolistá (na ozdobu)
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky a rajčata na kousky. V hrnci se silným dnem rozpalte polovinu oleje a orestujte cibuli. Pak přidejte rajčata, papriky a opečte. Osolte a opepřete. Poměrně rychle pustí dost vody, za občasného míchání je duste tak dlouho, až se téměř všechna vyvaří. Podle zralosti plodů to bude trvat asi 15–25 minut.

2. Zatímco se zelenina dusí, nakrájejte čabajku na kolečka. V pánvi rozpalte zbylý olej a opečte ji dozlatova. Čabajku je lepší opéct zvlášť, některé druhy pustí hodně oleje a lečo by pak bylo příliš mastné. Pokud jídlo připravujete v kotlíku, přidejte uzeninu už k cibuli a vyberte takovou, která tolik tuku nepustí.

3. Čabajku vmíchejte k zelenině, přidejte vejce a míchejte, dokud se nespojí s ostatními surovinami a nejsou krásně krémová. Nemělo by to trvat víc než pár minut. Hotové lečo ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.

Poznámka k receptu

Využijte toho, že rajčata a papriky jsou v ideální kondici, a připravte klasické lečo. Zasytí, naplní vás nostalgií, a pokud se fl ám u ohně protáhne, zklidní rozbouřené žaludky.

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 45 min.
Porce: 6
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře