Ledová káva – Granita di caffé

Kuchyně: mezinárodní 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.

Seznam surovin

káva 500 mililitrů (silná)
cukr 7 gramů
smetana na šlehání 250 mililitrů
cukr moučkový 1 lžíce
kakao 1 lžička

Postup přípravy

V silné horké kávě (nejlépe espresu) rozpusťte cukr a vlažnou pak nechte v ledničce vychladit.

Poté kávu nalijte do ploché formy na led bez mřížky a dejte do mrazničky. Ledovou krustu, která se po chvíli na kávě utvoří, rozdrťte lžící a po chvíli totéž opakujte tak dlouho, dokud se tekutina nepromění na krystalickou tříšť.

Mezitím dejte do ledničky vychladit nádobu na šlehání a poté v ní s cukrem ušlehejte smetanu. Do sklenic dejte krystaly kávy, na ně navrstvěte šlehačku a její povrch poprašte kakaem.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře