Ledová káva

Čeká vás letní party či oslava s přáteli, kde byste chtěli podávat ledovou kávu? Usnadněte si práci a připravte si ji klidně několik dní v předstihu – a bez vaření! Filtrovaná ledová káva vás překvapí svou výtečnou chutí.

Doba přípravy 5 minut
Doba vaření neuvedeno
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 litr

Na 1 litr kávového extraktu budete potřebovat

150 g mleté kávy
1 l vody

Na dochucení

led
mléko
cukr

Postup

Krok 1: Podle následujícího návodu připravíte asi litr kávového extraktu. Káva se zalévá studenou vodou, takže počítejte s delším časem na přípravu, aby se uvolnily správné látky. Následně lze extrakt skladovat v chladničce klidně tři týdny až měsíc! Tento studený kávový výluh má překvapivé zdravotní benefity.

Krok 2: Do velké skleněné karafy nasypejte praženou mletou kávu (měla by být co nejčerstvější), zalijte ji do půlky nádoby studenou vodou a dobře promíchejte. Dolijte zbytek vody, nádobu uzavřete (nemáte-li víčko, lze použít i potravinovou fólii) a nechte louhovat nejlépe přes noc v pokojové teplotě.

Krok 3: Hotový kávový extrakt přeceďte přes filtr do jiné uzavíratelné nádoby. Můžete ho hned podávat, nebo uložit do chladna.

Krok 4: Skleničky naplňte ledem a zalijte kávovým extraktem. Tuto ledovou kávu můžete hned pít, anebo ji ještě dochutit: cukrem, mlékem, kávovým likérem, sójovým nápojem s příchutí…

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře