Ledové cukroví

Křehké oříškové sušenky plněné krémem si zamilujete. A proč se mu říká právě ledové? Protože nejlépe chutná vychlazené.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 30 kusů

Na těsto

250 g hladké mouky
110 g moučkového cukru
150 g másla
40 g mletých vlašských ořechů
1 vejce
1 citron
mletá skořice
1 lžička prášku do pečiva

Na krém

120 ml mléka
30 g másla
2 žloutky
90 g moučkového cukru
2 lžičky rumu

Na polevu

80 g tmavé čokolády
2 lžíce másla
2 lžičky rumu

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku a přimíchejte prášek do pečiva, moučkový cukr, mleté ořechy a špetku skořice. Přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vymačkanou šťávu z citronu.

Krok 2: Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Zabalte ho do folie a nechte dvě hodinky odpočinout v chladu. Pak ho vyválejte a vykrajujte čtverečky, obdélníky nebo jiné tvary.

Krok 3: Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení je hned stáhněte z plechu, aby okraje nezhnědly.

Krok 4: Do rendlíku dejte mléko, přidejte cukr, žloutky, máslo a rum. Pomalu zahřívejte a za stálého míchání vařte na mírném ohni až do zhoustnutí.

Krok 5: Krém nechte vychladnout a pak s ním k sobě slepujte sušenky. nakonec je ozdobte polevou připravenou z rozpuštěné čokolády a másla, do které přidáte rum.

Tip: Hotové cukroví můžete ozdobit polovinou vlašského ořechu, mandlí nebo kandovaným ovocem.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře