Ledové mrkvové řezy

Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut 
Pečení 0:30

Ingredience

30 g másla + navíc na vymazání plechu
250 g polohrubé mouky + navíc na vysypání plechu
200 g krupicového cukru
2 velká vejce, žloutky a bílky oddělené
1 kypřicí prášek do pečiva
250 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
špetka soli + mléko podle potřeby

NA POLEVU

šťáva z 1/2 citronu
100 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejete na 175°C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.

2 V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.

3 Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře