Ledový chai

Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá se v něm různé koření v proměnlivých množstvích, například zázvor, kardamom, skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek či pepř.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1,5 litru
Doba přípravy: Do 10 minut 
+ louhování, chlazení a mražení
Příprava

Ingredience

litr mléka, vychlazeného, k podávání

NA CHAI LEDOVÉ KOSTKY

2 čajové sáčky chai (prodávají supermarkety, např. pod značkou Ahmad, nebo Marks & Spencer)
4 lžíce medu (90 g)
1 svitek skořice
1 lžička vanilkového extraktu
2 tenké svitky pomerančové kůry

Příprava jídla

1 Na chai ledové kostky dejte čajové sáčky, med, skořici, vanilku a pomerančovou kůru do silnostěnného džbánu nebo konvice a zalijte 500ml vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut. Vyjměte čajové sáčky. Pak nechte tekutinu zcela vychladnout. Přeceďte a rozlijte do tvořítek na led (my jsme měli s důlky o objemu 30ml). Dejte do mrazáku ztuhnout, trvá to zhruba 3 hodiny.

2 Při podávání dejte připravené ledové kostky do džbánu, přilijte polovinu mléka a promíchejte. Nechte pár minut stát a pak přilijte zbylé mléko.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře