Ledový salát s dresinkem z modrého sýru

15 minut - 4 porce

Ingredience

1 hlávka ledového salátu
190 g zakysané smetany
110 g tvrdšího sýru s modrou plísní
1 menší stroužek česneku, propasírovaný
1 lžíce šťávy z citrónu
mléko na naředění dresinku
80-100 g plátků masité anglické slaniny
olivový olej na pokapání
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

1.
Nejdřív si připravte dresink. V polévkovém talíři rozmačkejte nebo nastrouhejte sýr najemno. Přidejte k němu zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte. Pokud je dresink příliš hustý, nařeďte ho mlékem.
2.
Plátky slaniny osmažte na pánvi do zlata a křupava. Pak ji nalámejte nebo nakrájejte na kousky.
3.
Salát očistěte, odstraňte svrchní list a hlávku rozkrojte na čtvrtiny. Na každý talíř položte jednu čtvrtinu salátu, přelijte jí dresinkem, případně pokapejte pár kapkami olivového oleje, posypejte slaninou a můžete servírovat.

Tip.
Pokud z nějakého důvodu chcete vynechat slaninu, orestujte namísto ní vlašské nebo pekanové ořechy.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře