Lehká vaječná roláda

Vaječná roláda je na Velikonoce chutným studeným předkrmem

60 min.
10 porce

Ingredience

6 vajec
6 okurek
100 g mražený hrášek
1 velká červená paprika
2 střední mrkve
200 g šunky
½ l vody
2 kostky bujónu
400 g bílého jogurtu
1 želatina v prášku
forma na chleba

Postup přípravy

1
Uvaříme vejce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2
Nakrájíme papriku, okurky a šunku. Dáme vše do mísy.

3
Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Uvaříme bujón. Vyndáme z něj mrkev a dáme ji do mísy. Bujón budeme ještě potřebovat.

4
V horkém bujónu rozpustíme želatinu podle pokynů na obalu. Pokud je potřeba, přidáme více želatiny.

5
Do rozpuštěné želatiny přidáme jogurt a vše důkladně promícháme.

6
Přelijeme směs a zeleninu do formy na chleba. Promícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici ztuhnout, ideálně přes noc. Tip: Podáváme jako drobnou chuťovku s pečivem.

Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře