Lehký bramborový salát bez majonézy

Pokud je letos chcete prožít bez těžkého bříška a následného zaříkávání se, že od ledna jíte jinak a lépe, začněte rovnou u odlehčeného salátu, jak ho dělají na Moravě. A pokud zrovna jedete v nějaké dietě, třeba nízkosacharidové, můžete si ho klidně dát ke štědrovečerní večeři. Navíc je bez majonézy. Nic proti ní, ale vzhledem k tomu, že bramborový salát jíme ještě 3 dny po Štědrém večeru, už se to může nasčítat.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 kg brambor
3 kyselé okurky
3 jarní cibulky
sůl a pepř
1 lžíce hořčice
1 lžíce olivového oleje

Postup

Krok 1: Brambory uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky či kostičky.

Krok 2: Přidejte nadrobno pokrájené nakládané okurky a na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Krok 3: Osolte, opepřete, zakapejte dijonskou nebo plnotučnou hořčicí prošlehanou s olivovým olejem a opatrně zamíchejte. Salát je nejlepší druhý den, když se rozleží.

Tip: Pro barevnější salát přidejte hrst sekaných bylinek (petržel, kopr, pažitka) nebo nadrobno pokrájenou červenou papriku, kterou jste předtím podusili v páře do měkka.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře