Ingredience
1 kg raných brambor
250 g čerstvého sýru jako je gervais original
2 lžíce majonézy
3-4 lžíce mléka
1,5 svazku ředkviček
(můžete doplnit i o ředkvičkové klíčky)
velký svazek pažitky
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
Postup
Uvařte brambory v silně osolené vodě i se slupkou. Hotové, ještě horké brambory oloupejte, nechte vychladnout a pokrájejte na požadovanou velikost. Ideální jsou malé brambůrky, které stačí překrojit na polovinu nebo vůbec. Ředkvičky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. V mističce promíchejte čerstvý sýr, majonézu, špetku soli a dostatek nasekané pažitky. Nyní ve velké míse zlehka promíchejte všechny ingredience dohromady. Ještě navrch nasypejte pažitku, popřípadě ředkvičkové klíčky a můžete servírovat.
Zdroj: kitchenette.cz