Letní bublanina s jahodami

Připravte si letní bublaninu, podle našeho receptu ji zvládnou i úplní začátečníci!

Ingredience

4 vejce
250 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
500 g jahod nebo jiného sezónního ovoce (meruňky, švestky, rybíz)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

1
Vejce s oběma cukry a 4 lžícemi vlažné vody ušlehejte do pěny.

2
Vmíchejte mouku a těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáče.

3
Omyté a osušené jahody smíchejte se lžící mouky a posypejte jimi povrch těsta.

4
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte do zezlátnutí povrchu. Bude to trvat 15 až 20 minut.

5
Po vychladnutí pocukrujte.

35 min.
10 porce
Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře