Připravte si letní bublaninu, podle našeho receptu ji zvládnou i úplní začátečníci!
Ingredience
4 vejce
250 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
500 g jahod nebo jiného sezónního ovoce (meruňky, švestky, rybíz)
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
1
Vejce s oběma cukry a 4 lžícemi vlažné vody ušlehejte do pěny.
2
Vmíchejte mouku a těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáče.
3
Omyté a osušené jahody smíchejte se lžící mouky a posypejte jimi povrch těsta.
4
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte do zezlátnutí povrchu. Bude to trvat 15 až 20 minut.
5
Po vychladnutí pocukrujte.
35 min.
10 porce
Zdroj: itesco.cz