Přiznám se rovnou, budapešťskou pomazánku jsem díky organizacím hromadného stravování a tenkým vrstvám oschlého a paprikou lehce obarveného tvarohu vždycky nesnášela. Ale jen do doby, než jsem ochutnala její poctivou domácí verzi! Tvarohová pomazánka plná zeleniny je skvělá k snídani (jen pozor na množství cibulky), svačině i lehké večeři!
Ingredience pro: 1 misku
1 vanička tučného tvarohu
1 čerstvá červená paprika
2 jarní cibulky
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1/2 citronu
sůl a pepř
Postup
Krok 1: Papriku a jarní cibulku (případně malou klasickou cibuli či svazek pažitky) očistěte a nasekejte najemno.
Krok 2: Přidejte tvaroh, pořádnou lžíci sladké papriky (výborná je i uzená) a podle chuti trochu té pálivé. Dochuťte šťávou z poloviny menšího citronu, solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 3: V lednici pomazánka vydrží klidně tři dny (naopak se ještě hezky rozleží) a skvělá je třeba se semínkovým chlebem bez mouky.