Letní budapešťská pomazánka

Přiznám se rovnou, budapešťskou pomazánku jsem díky organizacím hromadného stravování a tenkým vrstvám oschlého a paprikou lehce obarveného tvarohu vždycky nesnášela. Ale jen do doby, než jsem ochutnala její poctivou domácí verzi! Tvarohová pomazánka plná zeleniny je skvělá k snídani (jen pozor na množství cibulky), svačině i lehké večeři!

Ingredience pro: 1 misku

1 vanička tučného tvarohu
1 čerstvá červená paprika
2 jarní cibulky
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1/2 citronu
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Papriku a jarní cibulku (případně malou klasickou cibuli či svazek pažitky) očistěte a nasekejte najemno.

Krok 2: Přidejte tvaroh, pořádnou lžíci sladké papriky (výborná je i uzená) a podle chuti trochu té pálivé. Dochuťte šťávou z poloviny menšího citronu, solí a čerstvě mletým pepřem.

Krok 3: V lednici pomazánka vydrží klidně tři dny (naopak se ještě hezky rozleží) a skvělá je třeba se semínkovým chlebem bez mouky.

Tip: Pro zjemnění přidejte 2 lžíce kysané smetany nebo majonézy.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře