Letní pavlova s limetovou šlehačkou

Nadýchaná jako baletní sukně… Pavlova je dezert, který bere dech!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut 
Pečení 2:00

Ingredience

4 bílky z vajec velikosti L
225 g krupicového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa

NA DOKONČENÍ

500 ml smetany ke šlehání (40%)
2 lžíce moučkového cukru
kůra nastrouhaná z 1 limety
1–2 lžíce limetové šťávy
500 g červeného letního ovoce (červeného rybízu, malin, třešní a přepůlených jahod)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 140°C. Bílky vlijte do dokonale odmaštěné mísy robota a pomocí balonového nástavce šlehejte do měkkých špiček. Poté začněte postupně přidávat cukr. Vždy přisypte 1 lžíci a 30 sekund šlehejte, než přidáte další. Když je všechen cukr spotřebován, setřete stěrkou boky mísy a šlehejte dalších 5 minut, dokud není sníh pevný a lesklý. Poté přidejte ocet a škrob a dokonale zašlehejte.

2 Hotový sníh pomocí lžíce přeneste na plech vyložený pečicím papírem a ledabyle ho rozetřete do kruhu o průměru cca 22 cm (ten si můžete ze spodní strany papíru předkreslit tužkou). Lžící v povrchu korpusu vytvořte vlnky a špičky.

3 Vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 100°C a pečte zhruba 120 minut. Potom troubu vypněte a nechte pavlovu zcela vychladnout uvnitř.

4 Smetanu vyšlehejte s cukrem do pevné šlehačky. Opatrně vmíchejte limetovou kůru (část odložte na ozdobení) a šťávu podle chuti. Připravenou šlehačku navrstvěte na pavlovu a ozdobte ovocem a limetovou kůrou.

5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře