Letní závitky s tahini dipem

Čerstvou zeleninu a šťavnaté krevety, zabalené do rýžového papíru, si můžete dopřát na oběd či večeři i tehdy, když si hlídáte postavu.

Ingredience

10 ks rýžový papír
1 velká mrkev
1 velká okurka
½ velké červené papriky
¼ šálek červené zelí (nasekané)
1 avokádo
5 velkých list salátu (hlavkového)
20 oloupané krevety
čerstvý koriandr
sezamová semínka

Na dip

¼ šálek tahini pasta
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce limetkové šťávy

Postup přípravy

1
Rýžové papíry připravíme podle návodu na obalu. Měly by být ohebné, ale pevné.

2
Nesmějí být mokré, jemně je osušíme. Krevety uvaříme a pokud je třeba, oloupeme.

3
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, koriandr nadrobno nasekáme, salátové listy rozdělíme na polovinu.

4
Na každý papír umístíme několik kousků z každé zeleniny, na ni položíme polovinu listu salátu a 4 plátky krevet.

5
Snažíme se, aby byly suroviny umístěny v dolní třetině papíru, natěsno a raději méně. Při rolování můžeme případně přidat více zeleniny.

6
Papír se zeleninou napevno srolujeme. Nejprve kouskem okraje rýžového papíru překryjeme odkrojenou část zeleniny a potom z vedlejší strany začínáme rolovat natěsno.

Dip: Vše spolu smícháme.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře