Nádherné barvy, lahodná chuť, expresní příprava… Co víc si přát?
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 20 minut Vaření 0:20
Ingredience
1–2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na kostičky
1 červená paprika, 1 žlutá paprika a 1-2 slovenské papriky, nakrájené na kostky
500 g rajčat, nakrájených na kostky
1 menší cuketa, na kostky
malá hrst nasekané hladkolisté petržele + na ozdobení
sůl
200 g šunky v celku, na kostičky
malá hrst pažitky, nadrobno
NA POLENTU
1 hrnek polenty
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu + k podávání
1/2–1 hrnek mascarpone
Příprava jídla
1 V širším hrnci nebo pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, vsypte cibuli a opečte dosklovita. Přidejte papriky a opečte je doměkka, nakonec přidejte rajčata, cukety, petržel, osolte a zhruba 5 minut míchejte a zvolna vařte, aby všechna zelenina změkla.
2 Polentu uvařte podle návodu na obalu. Nakonec vmíchejte parmazán a mascarpone a osolte.
3 Šunku opečte na pánvi a přimíchejte do zeleninové směsi.
4 Polentu a zeleninu rozdělte na talíře, posypte pažitkou a parmazánem.