Libečkové koření

Libeček je v kuchyni prakticky nepostradatelný. Hodí se do omáček a všude tam, kde chcete mít onu „maggi chuť“. Pokud si chcete uchovat libeček přes zimu, zamrazte ho a nebo nasekejte spolu s dalšími bylinkami a naložte do olivového oleje.

SUROVINY

libeček plná mísa
himálajská sůl 1 lžička
olivový olej 4 lžíce
voda 300–400 ml

POSTUP

Libeček opláchněte a rozmixujte.

Přidejte vodu a vařte cca 5 minut.

Pak vše sceďte přes plátýnko nebo gázu, přidejte sůl, olej a vařte tak dlouho, až se výluh zredukuje na polovinu.

Dávejte do malých skleniček, popřípadě ještě zakápněte olejem, aby se koření nekazilo.

Můžete přidat i umeocet a ochutit tak třeba koprovku nebo kulajdu.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře