Lilek načerno

Lilek načerno je skvělá volba při dietě. Pokud nevíte, co k obědu anebo večeři, zkuste náš recept. Nepotřebujete k němu téměř nic a je hned hotový.

Ingredience pro: 2 porce

Budete potřebovat

1 lilek
1 barová lžíce miso pasty z rýže
3 lžíce vody
1 lžíce soli

Postup

Krok 1: Lilek nakrájejte na malé kostičky, osolte a nechte „vypotit“, stačí slabá čtvrthodinka.

Krok 2: Orosený lilek opláchněte, dejte na pánev a podlijte vodou tak, aby v ní byl asi z půlky ponořený.

Krok 3: Přidejte lžíci misa a vařte zhruba deset až patnáct minut, aby lilek změkl, ale nebyl rozvařený. Až se voda vypaří, je hotovo. Porce ozdobte bylinkami, posypejte špetkou sezamu, slunečnicových semínek či třeba piniových oříšků a podávejte s rýží.

Tip:

Budete-li chtít lilek maličko pikantnější, doplňte ho nakonec nasekanou chilli papričkou.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 15 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře