Lilkové kari s mandlemi

Lilek je skvělá zelenina, které sluší spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte toto neodolatelné a jednoduché kari, v kterém lilek hraje hlavní roli!

Suroviny

středně velká cibule, nasekaná nahrubo – 2 ks
kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný – 4 cm
mandlové lupínky, opražené – 5 lžic
kari koření – 1 lžíce
malý svazek koriandru
olivový olej – 2 lžíce
lilek nakrájený na velké kostky – 2 ks
hustý bílý jogurt, nejlépe řecký – 250 ml
sůl – 1 špetka
pepř – 1 špetka

Postup

1
V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si nechte bokem na zdobení) na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody.

2
V rychlovarné konvici uvařte vodu.

3
V pánvi zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou.

4
V pánvi opečte cibulovou kari pastu. Prohřívejte ji pár minut. Pak do pánve vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete.

5
Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře