Limetkový dort

Seznam surovin

vejce 6 kusů
cukr krupice 300 gramů
máslo 400 gramů
mléko 400 mililitrů (polotučné)
mouka pšeničná hladká 600 gramů
kypřící prášek do pečiva 4 lžičky (bezfosfátový)
sůl 2 špetky
vanilkový extrakt (nebo dřeň z 1 lusku)
šťáva limetková (z 1 limety)
limetková kůra (z 1 limetky)

Na krém:

smetana na šlehání 500 mililitrů
tvaroh měkký 500 gramů (polotučný)
limetková kůra (z 1 limetky)
šťáva limetková (z 1 limetky)
cukr moučkový (podle chuti)

Postup přípravy

V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmícháme studené mléko, směs promícháme s pěnou z vajec a cukru, přidáme všechny ostatní suroviny a vše důkladně umícháme do hladkého těsta. Rozdělíme ho do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Korpusy necháme vychladnout a pak je seřízneme, aby byly rovné. Všechny spojíme krémem a potřeme jím celý dort. Krém Smetanu ušleháme a spojíme ji s ostatními surovinami.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře