Připravte si domácí limetkový sorbet, s naším receptem chutná jako v nejlepší restauraci!
Ingredience
100 g krupicového cukru
150 ml šťávy z limetek
1 limetka (kůra)
máta na ozdobu
Postup přípravy
1
Do kastrůlku vlijte 150 ml vody a přiveďte ji k varu.
2
Přidejte cukr a vařte na mírném ohni asi 8 minut, dokud nevznikne sirup. Poté ho odstavte a nechte zchladnout.
3
Do chladného sirupu vmíchejte čerstvou šťávu a kůru z limetek
4
Směs nalijte do misky, misku uzavřete a vložte do mrazáku. Nechte ztuhnout, ideálně přes noc.
5
Po hodině mražení promíchejte sorbet vidličkou a opakujte to ještě dvakrát.
6
Podávejte s lístky máty.
15 min.
4 porce
Zdroj: itesco.cz