Linecká kolečka s marmeládou

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 250 gramů (00 extra)
mouka celozrnná 220 gramů (hladká pšeničná)
vanilka 30 gramů (směs Hraška)
cukr 30 gramů (nerafinovaný)
vanilkový extrakt 1 lžička (kvalitní)
máslo 250 gramů (změklé)
šťáva citronová 1/2 kusu
citronová kůra 1 lžička (jemně nastrouhaná)
marmeláda (na slepování)

Postup přípravy

1. Prosejte obě mouky, promíchejte je s hraškou, cukrem, máslem, vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a se šťávou. Přidejte 100 až 120 ml vody (podle nasákavosti mouky) a důkladně zpracujte v těsto. Zabalte je do fólie a nechte 2 hodiny při pokojové teplotě odpočinout. Pokud je příliš tuhé, dodejte ještě trochu vody, aby zvláčnělo. Opět ho zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v chladu (nejlépe v ledničce).

2. Těsto rozválejte mezi pevnými igelity na plát silný asi 2 mm (mouka navíc by tak neměla být zapotřebí), vykrajujte z něj zvolené tvary a rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem. Pečte asi 10 minut při 180 °C, až okraje zezlátnou (nemíchejte na jeden plech kolečka plná a vykrojená, natož různé tvary, riskujete tak jejich nestejnoměrné upečení).

3. Ještě teplá kolečka opatrně sesuňte na rovnou podložku a nechte vychladnout. Slepujte je marmeládou.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře