Linecká slepičárna

Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 130 min.

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 210 gramů
Hera 140 gramů
cukr moučkový 70 gramů
žloutek 1 kus
voda 1 lžíce (studená)
sůl
zavařenina rybízová 5 lžic (na slepení)
čokoládová poleva tmavá 4 lžíce (na ozdobu)
mandlové lupínky 30 kusů

Postup přípravy

Mouku prosejeme se solí a cukrem. Přidáme nakrájený změklý tuk a žloutek s troškou vody. Uhněteme hladké pevné těsto, zabalíme je do fólie a necháme hodinu v lednici odležet.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2 – 3 mm a tvořítkem z něj vykrájíme sudý počet slepic. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 10 minut dorůžova.

Polovinu vychladlých slepiček ozdobíme čokoládovou polevou a plátkem mandle místo křídla. Polevu necháme zaschnout. Druhou polovinu cukroví potřeme marmeládou a slepíme s ozdobenými slepičkami.

Rozpis je na 30 slepiček.

Poznámka k receptu

Slepice můžete připravit i dvojbarevné – polovinu těsta obarvěte kakaem a druhou polovinu ponechte světlou.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře