Linecké cukroví

Ingredience

200 g žitné mouky
100 g másla
50 g třtinového cukru
1 žloutek
strouhaná kůra z půlky citrónu
kvalitní džem na slepení

Postup přípravy

Máslo, žloutek, citrónovou kůru a cukr utřete do pěny a poté přidejte mouku.

Vypracujte vláčné těsto a nechte nejlépe přes noc odpočinout v lednici.

Po vytažení z lednice nechte těsto chvíli povolit, vyválejte placku a vykrajujte kolečka.

Pečte při teplotě 180°C přibližně 10 minut. Upečená kolečka slepujte pikantním džemem.

Zdroj: svet-zdravi.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře