Linecké kokosové řezy

Pokud nemáte doma vykrajovátka, a přesto byste se chtěli pustit do pečení cukroví, vsaďte na tyhle lahodné řezy! Hotové řezy můžete navíc ozdobit rozpuštěnou čokoládou. Zkuste je pocákat nebo namočit jeden růžek.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Více než hodinu 
+ odpočinutí těsta
Pečení 0:55

Ingredience

300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
kůra nastrouhaná z 1/2 citronu
1–2 žloutky
1 sklenice malinového nebo rybízového džemu

NA KOKOSOVÝ SNÍH

4 bílky
špetka soli
200 g krupicového cukru
200 g strouhaného kokosu

Příprava jídla

1 Mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní plochu. Přidejte máslo a citronovou kůru a pomocí konečků prstů rychle vypracujte ze surovin drobenku. Přidejte žloutek a spojte v těsto. Kdyby jeden žloutek nestačil, dejte ještě druhý. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C a hlubší plech nebo pekáček o rozměrech cca 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte a připravený plech jím vyložte tak, aby byla po celé ploše stejně vysoká vrstva. Pečte do světle zlatavé barvy asi 15 minut a poté nechte vychladnout.

3 Na KOKOSOVÝ SNÍH k bílkům přidejte špetku soli a šlehejte do pěny. Postupně zašlehejte i krupicový cukr. Výsledný sníh by měl být hladký a lesklý. Nakonec opatrně stěrkou zapracujte strouhaný kokos.

4 Teplotu v troubě ztlumte na 140°C. Vychladlý korpus v plechu pomažte džemem a poté pomocí lžíce navrch rovnoměrně rozetřete kokosový sníh. Pečte do zrůžovění cca 40 minut. Před krájením na trojúhelníčky nechte vychladnout a nejlépe alespoň den či dva odpočinout. Uchovávejte v chladu.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře