Linecké koláčky II

Nejhezčí vánoční květiny

Počet porcí: cca 50 koláčků
Doba přípravy: Do hodiny
Odpočinutí těsta: několik hodin
Pečení 0:10

Ingredience

500 g hladké mouky
250 g másla (pokojové teploty)
120 g moučkového cukru
1 vejce
1 sáček vanilinového cukru (nebo cukr s pravou vanilkou)
nastrouhanou kůru z jednoho citronu
zavařeninu na slepování
další moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Příprava jídla

V míse utřete máslo s prosátým moučkovým cukrem (prosátím ho zbavíte případných hrudek) a vejcem. Na tuto směs prosijte mouku (krásně ji tím provzdušníte) a přidejte vanilinový cukr a citronovou kůru. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout v chladu několik hodin, případně přes noc. Před válením nechte těsto trochu změknout. Na pomoučeném válu pak vyválejte tenký plát (asi 2 mm silný) a tvořítky vypichujte libovolné tvary. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vykrájené cukroví klaďte na plech a pečte 5–10 minut dozlatova. Doba pečení závisí na typu mouky – pozor, aby se okraje cukroví nepřipálily. Koláčky slepujte ‚lineckou‘ zavařeninou, případně posypte moučkovým cukrem.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře