Jemná smetanová omáčka, uzený losos, linguine, a během chvilky je hotová skvělá večeře. Doplňte lehkým zeleninovým salátem a gurmánský zážitek je zaručený.
Na 4 porce potřebujete:
400 g těstovin linguine,
200 g uzeného lososa v plátcích,
1 cibuli,
100 ml bílého vína,
300 ml smetany (30procentní),
1–2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry,
1 malý svazek čerstvého kopru,
sůl,
pepř,
1 lžíci másla
Postup:
Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji zalejte vínem a nechte ho odpařit. Přilejte smetanu, nadrobno nasekaný kopr, citronovou kůru a chvíli povařte. Pak do smetany vmíchejte nakrájené plátky lososa. Směs podle potřeby osolte a opepřete. Vmíchejte těstoviny uvařené podle návodu a ihned podávejte.