Linguine s uzeným lososem

Jemná smetanová omáčka, uzený losos, linguine, a během chvilky je hotová skvělá večeře. Doplňte lehkým zeleninovým salátem a gurmánský zážitek je zaručený.

Na 4 porce potřebujete:

400 g těstovin linguine,
200 g uzeného lososa v plátcích,
1 cibuli,
100 ml bílého vína,
300 ml smetany (30procentní),
1–2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry,
1 malý svazek čerstvého kopru,
sůl,
pepř,
1 lžíci másla

Postup:

Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji zalejte vínem a nechte ho odpařit. Přilejte smetanu, nadrobno nasekaný kopr, citronovou kůru a chvíli povařte. Pak do smetany vmíchejte nakrájené plátky lososa. Směs podle potřeby osolte a opepřete. Vmíchejte těstoviny uvařené podle návodu a ihned podávejte.

Tip:Do smetanové omáčky můžete přidat 1 lžičku kaparů. Víno používejte do vaření vždy takové, které vám chutná i k popíjení.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře