Listový koláč s cuketou a slaným sýrem

Ideální svačina na piknik i do práce, jednoduchá snídaně, ale i příloha k masu. Nenapadá vás žádné takto univerzální jídlo? Vyzkoušejte dnešní tip na slaný koláč s cuketou a sýrem. Možná objevíte i další příležitosti, kdy vám padne do chuti.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 balení vyváleného listového těsta
1 vejce na potření
1 cuketa
75 g sýru feta
sůl a pepř
2 snítky čerstvého tymiánu

Postup

Krok 1: Listové těsto nechte povolit při pokojové teplotě. Troubu zapněte na 190 °C. Vejce prošlehejte, jednu menší až středně velkou cuketu nakrájejte na tenká kolečka.

Krok 2: Těsto rozmotejte a urovnejte na plech. Po celé ploše ho potřete prošlehaným vejcem. Pak ho poklaďte kolečky cukety, po všech stranách nechte asi centimetrové okraje. Cuketa se může přes sebe překrývat, hodně se speče.

Krok 3: Na cuketu „ledabyle“ poklaďte hrudky nadrobeného slaného sýru, ideální je feta nebo jiný měkký slaný sýr.

Krok 4: Koláč zlehka osolte (záleží na vašich chuťových preferencích i slanosti sýru) a opepřete. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.

Krok 5: Po vyndání koláč zhusta posypte čerstvým tymiánem. Pokud ho máte raději tepelně upravený, posypte koláč asi 5 minut před dopečením, aby tymián zavadl. Pokud byste ho dali na koláč hned na začátku, hrozí jeho spálení.

Krok 6: Podávejte nakrájený na kousky klidně ještě teplý, výborný je i studený. Hodí se jako svačina do krabičky, na party nebo prostě jen tak na chuť.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře