Lívanečky se skořicí

K čaji, kávě, ke snídani, na večeři nebo ke svačině, zkrátka lívance se hodí v kteroukoli denní dobu.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut 
+ kynutí 25 minut
Opékání

Ingredience

700 ml vlažného mléka
400 g polohrubé mouky
2 vejce
20 g droždí
2 lžíce krupicového cukru
špetka soli
rostlinný olej na smažení

K podávání

skořicový cukr
100 g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

1 Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a trochy mléka. Počkejte asi deset minut, aby vzešel kvásek.

2 Prosátou mouku nasypte do mísy, přilijte vzešlý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25 minut, až se objem zdvojnásobí.

3 Smažte lívance v pánvi na tenké vrstvě rozpáleného oleje, nejlépe v lívanečníku. Ještě horké lívanečky obalujte v cukru se skořicí, aby se na ně nalepil a udržel. Máslem pokapejte každou vrstvu lívanečků a rovnejte je na sebe.

NĚCO NAVÍC
Skořicový cukr na lívanečky můžete koupit, ale nejlepší je domácí z moučkového cukru. Ideální poměr jsou tři vrchovaté lžíce cukru a lžička mleté skořice.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře