Lívanečky

Ingredience:

200g mouky zlatka
30g cukru
30g másla
120ml mléka
1 malé vejce
1 vanilkový cukr
10g kvasnic
citronová kůra
sůl
sádlo,
máslo na smažení

Postup:

Kvasnice zmladíme v teplém mléce s tochou cukru. Mouku smícháme se špetkou soli a zbylým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo (já ho dám o deko víc a rozpouštím ho na pánvi, kde pak budu smažit lívanečky, neb jsem líný umývat zbytečně víc nádobí, než je třeba), vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, celé vejce a vzešlý kvásek. Uhňácáme řidší těsto a necháme je v misce přikryté utěrkou, nechť si kyne.
Jakmile jest hotovo, smažíme placičky v lívanečníku či na pánvi jako já (lívanečníku nemaje) na směsi másla se sádlem dozlatova.
Hotové lívance potřeme jahodovým pyré (doufám, že je též nesklonné jako třeba dražé) a pastou umíchanou z obou výše uvedených mléčných výrobků. Ozdobíme brusinkami, zavřeme oči a slastně vychutnáváme onu dobrotu. Nejlepší jsou horké ihned z pánve, ale i studené stojí za to. Z tohoto množsví jsem jich udělal osmnáct.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře